Spitali i Beaconit: Programi i vaksinave Covid-19 do të ndalet

Ministri i shëndetësisë i Irlandës ka treguar që një program vaksinash të pezullohet në një Spital të Dublinit pasi ai u dha vaksinat e mbetura Covid-19 mësuesve.Spitali Beacon administroi 20 vaksina për mësuesit në Shkollën St Gerard në Bray, County Wicklow.Ministri i Shëndetësisë Stephen Donnelly tha se kjo ishte "krejtësisht e papërshtatshme dhe plotësisht e papranueshme".

Ai i ka kërkuar Shërbimit Ekzekutiv të Shërbimit Shëndetësor të ndërpresë operacionet e vaksinës në spitalin privat."Unë e kam shqyrtuar këtë çështje me kujdes dhe kam punuar me Shërbimin Shëndetësor Ekzekutiv (HSE) për të vlerësuar implikimet operacionale të pezullimit të operacioneve të vaksinës në Spitalin Beacon në Dublin," tha Z. Donnelly."Unë tani i kam kërkuar HSE të pezullojë operacionet e vaksinës në Spitalin Beacon me përjashtim të atyre njerëzve që tashmë kanë planifikuar të marrin vaksinën e tyre në qendër.

Beacon Hospital Statement / Press Release 19/01/2021 | Beacon Hospital

"Marrëveshjet alternative janë duke u vendosur nga HSE. Përveç kësaj, unë i kam kërkuar HSE të caktojë një zyrtar të lartë për të ekzaminuar menjëherë atë që ka ndodhur dhe të bëjë rekomandime në lidhje me çdo veprim ose ndryshim të kërkuar."Presidenti i Shoqatës së Mësuesve të Mesëm në Republikën e Irlandës tha se vaksinimi i mësuesve në shkollë nuk ishte "gjëja e duhur për të ndodhur".Numri i përgjithshëm i numrit të vaksinave të administruara është 709,348.