Covid: Barcelona pret një koncert të madh pas testimit të të interesuarve

Rreth 5,000 njerëz kaluan të shtunën në mbrëmje në një koncert në Barcelonë pasi morën rezultate negative në të njëjtën ditë testimin nga Covid.Autoritetet spanjolle lejuan që koncerti, duke përfshirë grupin "Love of Lesbian", të vazhdonte si pjesë e një piloti.Tifozët morën një provë më herët gjatë ditës dhe nuk duhej të qëndronin larg fizikisht, por ata ende kishin maska.

Është një nga tubimet më të mëdha në Evropë në më shumë se një vit që kur filloi pandemia."Kjo është vetëm për një natë, prandaj shijojeni atë," tha një nga mikpritësit para fillimit të koncertit në Saint Jordi Arena.Koncerti u mbajt si pjesë e një projekti kërkimor duke shikuar qëndrueshmërinë e mbajtjes së ngjarjeve masive të sigurta Covid pas testimit të shpejtë të mysafirëve.

Musicians around the world have been unable to perform at large concerts for months

Në Barcelonë mbajtësit e biletave u lejohej të hynin në stadium vetëm pasi të ishte dërguar në telefonin e tyre një kod rezultati negativ. Temperaturat dhe ID-të u kontrolluan në derë.Stafi nga një spital lokal dhe promovuesit e ngjarjeve u bashkuan për të kryer testime të shpejta në stendat brenda çadrave në tre lokale lokale."Ne presim që ajo të jetë plotësisht e sigurt. Gjatë 14 ditëve të ardhshme ne do të shikojmë se sa nga audiencat do të rezultojnë pozitive për Covid dhe do të raportojmë," tha mjeku Josep Maria Llibre për agjencinë e lajmeve AFP.