Fenomeni 'koronasomnia' ju mban larg gjumit

Rutinat e prishura dhe pasiguria e vazhdueshme po kontribuojnë në një rritje të pagjumësisë. Çfarë mund të bëjmë në lidhje me të?

 

Pagjumësia, qoftë në një pandemi apo jo, është e vështirë të jetohet me të. Vazhdimisht të kesh probleme duke rënë në gjumë, ose duke përjetuar gjumë me cilësi të dobët, mund të çojë në ndikime afatgjata shëndetësore duke përfshirë mbipeshën, ankthin, depresionin, sëmundjet kardiovaskulare dhe diabeti. Pamjaftueshmëria e gjumit  të cilën shumë autoritete shëndetësore e klasifikojnë si më pak se shtatë orë në natë  gjithashtu ndikon në punën tuaj, shumë studime kanë treguar se kjo ju bën më shumë të ngjarë të bëni gabime, përkeqëson përqendrimin tuaj, rrit kohën e reagimit dhe ndikon në gjendjen shpirtërore.

 

Disa probleme të gjumit do të bëhen "kronike dhe afatgjata", sepse pandemia ka krijuar vonesa në trajtimin në disa raste; njerëzit kanë kërkuar kujdes mjekësor vetëm në raste urgjente, ndërsa disa institucione të kujdesit shëndetësor janë bërë me staf të shkurtër ose të mbingarkuar me pacientë me Covid-19.

 

Dhe mos harroni, këto rrethana janë larg nga të zakonshmet  kështu që nuk është për t'u habitur që po përballemi me sfida.

Etiketim

lajmi