Covid: Gjermania paralajmëron kundër AstraZenec-ës për nën 60 vjeçarët

Komiteti i vaksinave të Gjermanisë ka këshilluar dhënien e vaksinës Oxford-AstraZeneca Covid-19 vetëm për njerëzit e moshës 60 vjeç ose më shumë për shkak të rrezikut të mpiksjes së rrallë të gjakut.Rregullatori gjerman i ilaçeve gjeti 31 raste të një lloji të mpiksjes së rrallë të gjakut midis gati 2.7 milion njerëzve që kishin marrë vaksinën në Gjermani.

Kanadaja më herët pezulloi përdorimin e goditjes AstraZeneca në njerëz nën 55 vjeç.AstraZeneca tha se rregullatorët ndërkombëtarë kishin gjetur përfitimet e goditjes së saj më të mëdha se rreziqet.Ai tha se po vazhdonte të analizonte bazën e të dhënave për të kuptuar "nëse këto raste shumë të rralla të mpiksjes së gjakut të shoqëruara me trombocitopeni ndodhin më shpesh sesa pritej natyrshëm në një popullsi prej miliona njerëz".

Reaching Billions of People With COVID-19 Vaccine Information - About  Facebook

"Ne do të vazhdojmë të punojmë me autoritetet gjermane për të adresuar çdo pyetje që ata mund të kenë," shtoi ai.
Rregullatorët e mjekësisë të BE dhe Mbretërisë së Bashkuar mbështetën të dy vaksinën pas pezullimeve të mëparshme paralajmëruese në Evropë këtë muaj.