Covid-19: Udhëtimi brenda qarqeve Irlandeze lejohet nga 12 Prilli

Taoiseach (Kryeministri Irlandez) ka njoftuar që nga 12 Prill njerëzit do të lejohen të udhëtojnë brenda qarkut të tyre për ushtrime dhe rekreacion.Micheál Martin përshkroi të martën data të ndryshme për lehtësimin e kufizimeve të Covid-19 në Republikën e Irlandës.

Ekipi Kombëtar i Urgjencës i Shëndetit Publik të vendit (NPHET) rekomandoi një qasje të kujdesshme.Nga 12 Prilli, dy familje mund të takohen në natyrë dhe industria e ndërtimit mund të kthehet në punë.Nga 19 Prilli, do të lejohen disa trajnime shtesë me performancë të lartë, duke përfshirë trajnimin e GAA për mes të moshuarve.

Scene in Dublin city centre

Ai tha se trajnimi për atletë me performancë të lartë të miratuar nga Sport Ireland do të lejohet gjithashtu.Nga 26 Prill, ata që janë plotësisht të vaksinuar mund të takojnë persona të tjerë plotësisht të vaksinuar brenda, me kusht që të dy personat të kenë pasur dozat e tyre të dyta të paktën 14 ditë më parë.

Në të njëjtën datë golfi dhe tenisi në natyrë mund të rifillojnë, disa vizitorë në natyrë si kopshtet zoologjike mund të hapen përsëri dhe numri i njerëzve që lejohen të marrin pjesë në një funeral do të rritet nga 10 në 25.Riparimi i shërbimeve fetare mbi një bazë të shkallëzuar do të konsiderohet pas 4 majit.Z. Martin tha se vaksinat do ta nxjerrin vendin "nga kjo pandemi" por tha se përçarjet në furnizim i kanë penguar gjërat.

Ai tha se furnizimi do të rritet në mënyrë dramatike në prill, maj dhe qershor.Më shumë se 800,000 doza të vaksinës janë administruar, shtoi ai.
Nga mesi i prillit, të gjithë ata mbi 70 vjeç do të kenë dozën e tyre të parë dhe ai shtoi se gjashtë milion doza duhet të administrohen deri në fund të korrikut.