Nike padit mbi 'Satan Shoes' me gjak njerëzor

Nike po padit kolektivin e artit Brooklyn MSCHF mbi një palë të diskutueshme të "Satan Shoes" që përmbajnë një pikë gjaku të vërtetë njerëzor në thembra.Trajnerët 1,018 dollarë (740 £), të cilët shfaqin një kryq të përmbysur, një pentagram dhe fjalët "Lluka 10:18", u bënë duke përdorur Nike Air Max 97 të modifikuar.

MSCHF lëshoi ​​666 palë këpucë të hënën në bashkëpunim me reperin Lil Nas X dhe thotë se ato u shitën në më pak se një minutë.Nike pretendon shkelje të markës tregtare.Ajo i ka kërkuar gjykatës që të ndalojë MSCHF nga shitja e këpucëve dhe t'i parandalojë ato nga përdorimi i markës së saj të famshme të dizajnit Swoosh.

Lil Nas X and MSCHF's Satan Shoes sold out in less than a minute on Monday

"MSCHF dhe Këpucët e tij të paautorizuara Satan ka të ngjarë të shkaktojnë konfuzion dhe hollim dhe të krijojnë një lidhje të gabuar midis produkteve të MSCHF dhe Nike", thotë gjiganti i këpucëve sportiv në proces gjyqësor.MSCHF "lëshoi" këpucët e zeza dhe të kuqe të hënën, që përkon me lansimin e këngës më të fundit të Lil Nas X Montero (Call Me By Your Name), e cila debutoi në YouTube të Premten e kaluar.

Kjo këngë doli në vitin 2019, duke festuar seksualitetin e tij ndërsa hedh poshtë përpjekjet e shoqërisë për ta turpëruar atë.