Covid: Shkollat ​​e Francës mbyllen për të tretën

Shkollat ​​franceze do të mbyllen për të paktën tre javë si pjesë e kufizimeve të reja kombëtare për të luftuar rastet në rritje të Covid, thotë Presidenti Emmanuel Macron.Z. Macron tha se shkollat ​​do të kalonin në mësimin në distancë nga java e ardhshme.

Covid: France schools to close under third lockdown - BBC News

Masat e bllokimit, të futura në disa zona të Francës më parë këtë muaj, janë gjithashtu duke u shtrirë në rrethe të tjera.Të gjitha dyqanet jo-thelbësore do të mbyllen nga e Shtuna dhe do të ketë një ndalim për të udhëtuar më shumë se 10 km (gjashtë milje) nga shtëpia pa ndonjë arsye të mirë.

Vendi po përballet me një kulm prej mbi 5,000 njerëz në kujdesin intensiv.Të mërkurën, ministria e shëndetësisë e vendit raportoi 59,038 raste të reja. Deri më tani Franca ka raportuar më shumë se 4.6 milion raste të koronavirusit dhe 95,495 vdekjeve të lidhura me kovid.

Në fjalimin e tij të drejtpërdrejtë në televizion të Mërkurën, Z. Macron e përshkroi situatën në vend si "delikate" dhe tha se Prilli do të ishte vendimtar. "Ne do të humbasim kontrollin nëse nuk lëvizim tani," tha ai.Presidenti 43-vjeçar tha se ishte një garë midis vaksinimeve nga njëra anë dhe përpjekjeve për të kontrolluar përhapjen e virusit nga ana tjetër.