KQZ përcakton formatin e fletës së votimit përpara Zgjedhjeve

Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), Ilirjan Celibashi ka vendosur sot se si do të duket fleta e votimit në ditën e zgjedhjeve të përgjithshme të ardhshme të 25 Prillit 2021. Vetëm 24 ditë para votimit parlamentar, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve njoftoi se kandidatët do të identifikohen me emër, ndërsa shtoi se fonti në fletën e votimit do të jetë i ndryshëm për secilin qark. "Kandidatët do të identifikohen me emër, fonti i fletës së votimit do të jetë i ndryshëm për secilin qark", deklaroi Celibashi.

Celibashi

Më herët në Partinë Sociale (PS), gjithashtu shumica aktuale qeverisëse në Shqipëri i ka propozuar KQZ-së, që kandidatët në fletët e votimit të identifikohen me numra dhe jo me emër dhe mbiemër. Por me vendimin e ri të Komisionerit Celibashi, kjo kërkesë nuk është miratuar pasi ai deklaroi edhe më herët se emërtimi shkon në përputhje me Kodin Zgjedhor dhe shtoi se është më e dobishme për votuesit, në mënyrë që të mos ngatërrohen në ditën e zgjedhjeve.

"Vlerësimi i fletës së votimit, ku kandidatët janë të shënuar me emra shkon në përputhje me Kodin Zgjedhor. Shënimi i emrave në qendrat e votimit është më ndihmues për votuesit dhe për të mos qenë konfuz në ditën e zgjedhjeve", theksoi Celibashi. "Të tre variantet do të ishin në përputhje me Kodin Zgjedhor. Ne vlerësojmë se versioni i propozuar shkon në përputhje të plotë me kodin zgjedhor. Ai imponon zgjedhje lidhur me përmbajtjen e fletës së votimit", shtoi ai.

Celibashi