Autoritetet Ganeze hetojnë 60 delfinë të ngordhur

Autoritetet në Gana po përpiqen të zbulojnë se çfarë ka bërë që më shumë se 60 delfinë të kenë ngordhur .Peshkatarët vendas thonë se fenomeni është jashtëzakonisht i rrallë.Zyrtarët po paralajmërojnë kundër ngrënies së delfinëve dhe llojeve të ndryshme të peshqve që janë larë gjithashtu, pasi nuk është e qartë ende se çfarë i shkaktoi ngordhjet.

Komisioni i Peshkimit në Gana thotë se janë marrë mostra për analiza laboratorike.Dhjetëra delfinë u zhdukën nga plazhi Axim në perëndim të vendit. Dyshohet se ato u morën nga njerëz që synojnë të shesin mishin e tyre.

Screengrab of video showing dolphins on Axim beach

Në shkurt 111 delfinë u gjetën të ngordhur në brigjet e Mozambikut.Delfinët mund të jenë kapur me baticë pas ciklonit Guambe, sugjeron një hetim paraprak nga ministria e bujqësisë në Mozambik.Vitin e kaluar, 52 delfinë të vdekur u gjetën po ashtu në bregdetin e ishullit Mauritius të Oqeanit Indian.

Një hetim nga ministria e peshkimit në Mauritius vuri shkaktarin kryesor të vdekjes në një fenomen të njohur si barotrauma.Kjo rezulton nga një ndryshim i menjëhershëm i presionit që mund të shkaktohet nga gjëra të ndryshme duke përfshirë sonarin ushtarak, një tërmet nënujor, eksplozivë ose një shpërthim vullkanik.