Parisi hap përsëri fushatën e hashtagut për mbeurinat

Protestuesit theksuan mbeturinat e pa mbledhura, si dhe mbishkrimet e rrugëve Zyrtarët e Parisit kanë fajësuar një "fushatë shpifjesh politike" pas komenteve të zemëruara dhe fotove të rrugëve të ndyra të përhapura në mediat sociale duke kritikuar një "Paris të hedhur poshtë".Hashtagu "qeska e Parisit" u bë virale gjatë Pashkëve, me shumë prej mesazheve që akuzonin udhëheqjen Socialiste të qytetit për shkatërrimin e kryeqytetit.Ata u ankuan për mbeturina të pa mbledhura, trotuare të dëmtuara dhe mbishkrime.Nënkryetari i bashkisë së Parisit tha se mbajtja e qytetit të pastër kishte qenë gjithmonë një problem.

Paris no longer perfumed as striking rubbish collection workers leave stink  across city | Euronews

Sidoqoftë, fushata e mediave sociale ishte një "travest i realitetit", këmbënguli Emmanuel Grégoire. Parisi ishte i populluar dendur dhe pastruesit po bënin gjithçka që mundeshin, tha ai për RTL Radio, por ai tha se kryeqyteti francez nuk ndryshonte nga Londra, kryetari i të cilit Sadiq Khan u përball pikërisht me të njëjtat çështje.Mes mijëra postimeve në internet, Cyrille Capuano tha se për vite me radhë Parisi nuk e kishte respektuar reputacionin e tij si qyteti i dritës dhe ai akuzoi kryebashkiakun Anne Hidalgo për kthimin e tij në një hale publike.

 

"Nëse bëni çdo ditë një foto nga momenti më i keq i jetës tuaj të përditshme që nuk është realitet. Ju duhet të bëni një dallim midis çështjeve të herëpashershme të pastërtisë dhe anës së protestës politike," tha Z. Grégoire.