India: A mund ti plotësojnë kërkesat prodhuesit e saj të vaksinave?

Kreu i Institutit Serum të Indisë (SII), një nga prodhuesit më të mëdhenj të vaksinave të koronavirusit, ka thënë se kapaciteti i tij i prodhimit është "shumë i stresuar".SII kishte furnizuar vaksina në të gjithë botën, përfshirë skemën Covax për vendet me të ardhura të mesme dhe të ulëta. Por India ka ndaluar përkohësisht këto eksporte.

Cold storage unit for vaccines in Bangalore city, India

India ka një sfidë të madhe në inokulimin e popullsisë së saj."Ne jemi duke i dhënë përparësi nevojave të Indisë", tha Adar Poonawalla, kreu i SII në një intervistë në televizionin Indian, por shtoi "ne jemi akoma në gjendje të furnizojmë çdo Indian".Që nga 7 Prilli, rreth 85 milion doza ishin administruar në të gjithë vendin, dhe programi u shtri kohët e fundit për të përfshirë të gjithë ata të moshës 45 vjeç e lart.

Qeveria thotë se vaksinimi nuk do të shtrihet ende në grupe më të gjera për shkak të një "furnizimi të kufizuar" deri në korrik.Shteti perëndimor i Maharashtra ka raportuar numrin më të lartë të rasteve në vend dhe ministri i tij i shëndetësisë ka ngritur shqetësime në lidhje me rezervat aktuale të vaksinave që janë shumë të ulta.

Etiketim

vaksinat india SII