Facebook mbyll llogaritë që synojnë Etiopinë

Gjigandi i teknologjisë Facebook thotë se ka hequr më shumë se një duzinë llogarish dhe faqesh në Facebook dhe Instagram "nga Egjipti që synonin Etiopinë, Sudanin dhe Turqinë."Ne kemi hequr 17 llogari në Facebook, gjashtë faqe dhe tre llogari në Instagram nga Egjipti që synonin Etiopinë, Sudanin dhe Turqinë. Kjo për ne ka qenë sikurse një pjesë e hetimit tonë të brendshëm dhe i kemi lidhur ato me Bee Interactive, një firmë marketingu në Egjipt", ka thënë  kompania e mediave sociale.

Ajo tha që faqet kishin shkelur politikën e Facebook kundër ndërhyrjeve të huaja dhe ishin përfshirë në "sjellje të koordinuar jo-autentike".

Llogaritë kanë ndarë histori në gjuhën Amharic, e cila flitet gjerësisht në Etiopi. Përmbajtja përfshin kritikën ndaj digës masive që Etiopia ka ndërtuar në një degë të lumit Nil si dhe politikën e jashtme të Turqisë ndërsa ndan "komente pozitive për Egjiptin", tha Facebook-u.Etiopia është në një ballafaqim me Egjiptin dhe Sudanin mbi digën që po ndërtohet në lumin më të gjatë në botë.

Ethiopia's Grand Renaissance Dam undergoing construction work on the river Nile in Guba Woreda on 26th September 2019Ethiopia's Grand Renaissance Dam undergoing construction work on the river Nile in Guba Woreda on 26th September 2019Egypt, Ethiopia, Sudan Resume AU-led Talks over GERD | The nation press

Faqet kanë kombinuar ndjekës të më shumë se 300,000 dhe duket se kanë disa angazhime nga Etiopia."Njerëzit pas këtij rrjeti u mbështetën në një kombinim të llogarive autentike, kopjuese dhe false, disa prej të cilave përdorën foto të aksioneve dhe kaluan ndryshime të rëndësishme të emrit", thotë kompania.