Covid: Si po trajtojnë vendet evropiane pandeminë?

Kufizime të reja po hapen në të gjithë vendin.Shkollat ​​po mbyllen dhe po lëvizin drejt mësimit në distancë të paktën deri më 26 Prill.Dyqanet jo thelbësore në të gjithë vendin gjithashtu duhet të mbyllen.Njerëzit do të lejohen të ushtrojnë jashtë brenda 10 km (6 milje) nga shtëpia e tyre por nuk mund të udhëtojnë në pjesë të tjera të vendit nëse nuk kanë një arsye të vlefshme. Ashtu si në mbylljet e mëparshme, ata do të duhet të plotësojnë një formular për të shpjeguar pse janë larguar nga shtëpitë e tyre.

Man carrying chairs in Paris

Gjermania ka zgjatur kufizimet e saj aktuale deri më 18 prill, por shtetet individuale janë në gjendje të prezantojnë rregullat e tyre.Berlini po prezanton shtetrrethimin natën për grupe dhe rregulla të mëtejshme për kontaktet sociale.Por në shtetin e Saarland, në jug-perëndim të vendit, jashtë restoranteve, teatrove, kinemave dhe palestrave lejohet të hapen për klientët që tregojnë një test negativ Covid të marrë brenda 24 orëve të mëparshme.Nëpër Gjermani njerëzit tani duhet të mbajnë maska ​​klinike, të tilla si maska ​​kirurgjikale me një përdorim ose frymëmarrëse filtruese të pjesëve të fytyrës (të njohura si maska ​​FFP2), në dyqane dhe në transportin publik.