Vullkani St Vincent: Ndërpret energjinë elektrike

Ka pasur një tjetër "ngjarje shpërthyese" në një vullkan në ishullin Karaibe të Shën Vincentit, ku ka ndërprer  energji dhe furnizime me ujë të ndërprera.Vullkani La Soufrière shpërtheu për herë të parë të Premten, duke mbuluar ishullin në një shtresë hiri dhe duke detyruar rreth 16,000 njerëz të evakuojnë shtëpitë e tyre.Shkencëtarët paralajmërojnë se shpërthimet mund të vazhdojnë për ditë - apo edhe javë.Zyrtarët e emergjencës e përshkruan peizazhin si një "zonë beteje" dhe thanë se më shumë dëmtime dhe shkatërrime ishin të mundshme

Ash covers road in Georgetown, five miles from the volcano

Nemo po i nxit njerëzit të "bëjnë kujdes në rrugët, të cilat janë bërë të pabesë si rezultat i rrjedhës së hirit".Kryeministri Ralph Gonsalves tha se furnizimet me ujë në pjesën më të madhe të ishullit ishin ndërprerë dhe hapësira ajrore e tij u mbyll për shkak të tymit dhe shtëllungave të trasha të hirit vullkanik që lëvizin nëpër atmosferë.Vullkani ishte në gjumë që nga viti 1979.Z. Gonsalves tha se mijëra banorë kishin fjetur në strehimoret e urgjencës që nga e Premtja. 

Ash and smoke billow as the La Soufrière volcano erupts in Kingstown on the eastern Caribbean island of St Vincent

Ai tha më parë se shumë hir vullkanik kishte rënë mbi det. "Ne nuk e dimë sa më shumë do të dalë ... deri më tani, ne kemi bërë mirë që askush nuk u lëndua, askush nuk ka vdekur."Forca e Mbrojtjes së Barbados është vendosur në St Vincent për të ofruar ndihmë humanitare si pjesë e një misioni për reagimin ndaj katastrofave, tha Agjencia e Menaxhimit të Emergjencave të Karaibeve .Shtëpitë në të gjithë ishullin, i cili ka një popullsi prej rreth 110,000, janë mbuluar me pluhur vullkanik.