Statuja e Krishtit në Brazilin Encantado të jetë më e gjatë se e Rios

Një statujë e re e Krishtit që po ndërtohet në Brazil do të jetë më e gjatë se statuja e famshme e Shëlbuesit në Rio de Janeiro.Krishti Mbrojtësi në qytetin jugor të Encantado do të jetë i lartë 43 metra (140 ft) me piedestalin e tij, duke e bërë atë statujën e tretë më të lartë të Jezusit në botë.Një kokë dhe krahët e shtrirë u shtuan në strukturë javën e kaluar, e cila filloi në 2019.

Christ the Protector statue, Encantado, Brazil

Ideja erdhi nga politikani vendas Adroaldo Conzatti, i cili vdiq në mars me Covid-19.Projekti 350,000 dollarë pritet të përfundojë më vonë gjatë vitit, thotë grupi i Shoqatës së Miqve të Krishtit që po e organizon atë.Ajo po financohet nga donacione nga individë dhe kompani, shton shoqata.Statuja është 36 metra nga dora në dorë. Një ngritje e brendshme do t'i çojë turistët në një këndvështrim në rajonin e gjoksit, 40 metra lart.

Christ the Protector statue, Encantado, Brazil

Vetëm statuja Jesus Buntu Burake në Sulawesi, Indonezi, në 52.55 metra duke përfshirë piedestalin e saj, dhe Krishti Mbreti në Swiebodzin, Poloni, i cili është 52.5 metra i lartë duke përfshirë edhe tumën e tij, janë më të gjatë.Ata do të ngriheshin mbi Krishtin ikonik të Shëlbuesit të Rios, në 38 metra.Megjithatë, ka dhjetëra statuja të tjera në të gjithë botën që janë më të gjatë, duke përfshirë disa të Virgjëreshës Mari dhe Buda të shumta

Etiketim

krishti statuja Rio