Elizabeth II: Vdekja e Princit Philip'ka lënë një boshllëk të madh në jetën e saj'

 

Duke folur për mediat pasi ndoqi një shërbim në kishëzën në Royal Lodge Windsor, Duka i Jorkut tha: "Më vjen shumë keq dhe e mbështes nënën time e cila po e ndien atë më shumë se kushdo tjetër".Philip, shoqëruesi i përjetshëm i Mbretëreshës dhe bashkëshortja më jetëgjatë në historinë britanike, vdiq në moshën 99 vjeç të Premten. Trupi i tij do të shtrihet në Windsor Castle deri në varrimin e tij të Shtunën."Ai ishte një njeri i shquar, unë e doja atë si baba. Ai ishte aq i qetë. Nëse do të kishit një problem ai do të mendonte për këtë," tha Andrew. "Ai ishte gjithmonë dikush tek i cili mund të shkosh".

Queen describes Prince Philip's death as 'having left a huge void', says  Prince Andrew | Metro News

Lajmi për vdekjen e Filipit u prit me një breshëri homazhesh nga e gjithë bota, duke përfshirë mesazhe nga çdo President i gjallë i SHBA dhe liderë të tjerë botërorë.
Vetë familja mbretërore "të gjithë po ndiejnë një ndjenjë të madhe humbjeje", tha Andrew. "Ne kemi humbur pothuajse gjyshin e kombit".
I pyetur se si po ndihet e ëma, duka u përgjigj: "Mbretëresha siç do të prisnit është një person tepër stoik. Dhe ajo e përshkroi kalimin e tij si një mrekulli. Dhe ajo po mendon.
"Ajo e përshkroi atë se kishte lënë një boshllëk të madh në jetën e saj," tha ai, duke shtuar se familja "po mblidhet për t'u siguruar që ne jemi atje për ta mbështetur atë".

Prince Philip's death has left 'huge void' in Queen's life, says son Andrew  | Euronews
"Sado që dikush të përpiqet të përgatisë veten për diçka si kjo, është ende një tronditje e tmerrshme dhe ne ende po përpiqemi të pajtohemi me këtë dhe është shumë, shumë e trishtuar", i tha Edward mediave.