Ramazani fillon nëpër botë mes kufizimeve të Covid

Ky është Ramazani i dytë që bie gjatë pandemisë së koronavirusit, që do të thotë se disa komunitete do të festojnë mes kufizimeve të Covid.Besimtarët që marrin pjesë nuk do të hanë ose pinë asgjë gjatë orëve të ditës.Agjërimi konsiderohet të jetë një akt adhurimi, i cili u mundëson myslimanëve të ndihen më afër Zotit dhe të forcojnë shëndetin dhe vetë-disiplinimin e tyre shpirtëror.Këtu janë disa fotografi nga e gjithë bota që tregojnë përgatitjet për Ramazanin dhe ditën e parë të festivalit.

Muslim worshippers pray in a mosque

Ramazani bie në muajin e nëntë të kalendarit hënor islamik dhe fillon me shikimin e hënës së re, e njohur gjithashtu si hilal.Festivali konsiderohet si një nga muajt më të shenjtë islamikë.Është gjithashtu një nga Pesë Shtyllat e Islamit, pesë parimet për të cilat myslimanët besojnë se janë veprime të detyrueshme të urdhëruara nga Zoti.Si dhe agjërimi gjatë orëve të ditës, Ramazani është një kohë kur muslimanët inkurajohen të japin bamirësi, të forcojnë marrëdhëniet e tyre me Zotin dhe të tregojnë mirësi dhe durim.

Muslims use a telescope as the sun sets

Ndërsa Ramazani fillon në 13 Prill, disa komunitete Myslimane do të gjejnë praktikat e tyre tradicionale të prekura nga kufizimet për të ndaluar përhapjen e koronavirusit.Në Mbretërinë e Bashkuar, vakti i iftarit për të prishur agimin në perëndim të diellit zakonisht ndahet me familjen dhe miqtë, por për shkak të bllokimit, takimet e tilla do të kufizohen.

A worker stands on a ladder and hangs a fanous lantern