Rasti Cécile Djunga: I burgosuri për racizëm që synonte prezantuesen televizive

Një burrë është burgosur për 15 ditë për dërgimin e mesazheve të urrejtjes në garë për një drejtues televiziv belg pasi ajo u ankua për një rrymë abuzimi që mori gjatë prezantimit të parashikimit të motit.Cécile Djunga, e cila tani shfaqet gjithashtu rregullisht në TV Franceze, foli në 2018 për mesazhet raciste dhe ajo u mbështet nga shefat e saj.Në fund një burrë u procedua penalisht për përgjigjen e tij raciste ndaj videos së saj.

Belgian man sentenced for racial abuse of TV presenter

Jashtë gjykatës zonja Djunga tha se ishte e kënaqur që racizmi ishte ndëshkuar.Në një postim në Facebook përpara vendimit, ajo tha se çështja kishte qenë një përvojë traumatike që e kishte ndryshuar atë përgjithmonë."Unë kurrë nuk kisha provuar një betejë gjyqësore dhe nuk e vlerësoja efektin psikologjik që mund të kishte. Është shumë e dhunshme," tha zonja Djunga, e cila punon për transmetuesin publik në Belgjikë, RTBF. "Për ditë kam qarë në heshtje, pa e ditur kurrë pse."

Ajo shtoi se si rezultat po kalonte më pak kohë në mediat sociale.Megjithëse mesazhet raciste vinin nga një numër përdoruesish të ndryshëm të internetit, një burrë u gjykua.

Gjykata penale e Brukselit i dha atij një dënim me gjashtë muaj me kusht me 15 ditë në burg, si dhe një gjobë prej 1,600 €.