Meksika arreston 30 marinsa për zhdukjet në Tamaulipas

Tridhjetë marinsa meksikanë janë arrestuar lidhur me zhdukjen e një numri të paspecifikuar të njerëzve në shtetin veri-lindor të Tamaulipas në 2014, thanë zyrtarët.Prokurorët thonë se viktimat u zhdukën kur marinsat u vendosën në qytetin kufitar të Nuevo Loredo.Rreth 85,000 njerëz janë zhdukur në Meksikë që nga viti 2006, kur qeveria nisi një luftë kundër trafikantëve të drogës.

Marine delivery to FGR to 30 naval - Ruetir

Grupet kriminale janë prapa shumicës së çështjeve, por gjithashtu fajësohen forcat e sigurisë.Ky është ndalimi më i madh i personelit ushtarak në lidhje me zhdukjet në vitet e fundit dhe një goditje për Marinën Meksikane, e konsideruar forca më e besuar e vendit në siguri.Marinsat u dorëzuan zyrës së Prokurorit të Përgjithshëm të Premten e kaluar "në përputhje me urdhër-arrestet ... për krimin e pretenduar të zhdukjes së detyruar të personave", kanë thënë Marinsat në një deklaratë.

Asnjë detaj nuk është bërë publik.Tamaulipas, një nga shtetet më të dhunshme të Meksikës, ka një nga nivelet më të larta të personave të zhdukur në vend. Shumë nga zhdukjet ndodhin në rrugët që të çojnë në SH.B.A.Zhdukjet me forcë rrallë hetohen plotësisht në Meksikë dhe pothuajse të gjitha rastet lihen të pazgjidhura. Mijëra viktima përfundojnë të paidentifikuar në morgje në të gjithë vendin ose të varrosur në varre klandestine.Forcat e korruptuara të sigurisë dyshohen për përfshirje në shumë prej zhdukjeve, ose për të mbuluar keqbërje që çuan në vdekje ose në bashkëpunim me organizatat kriminale që mbajnë viktimat për shpërblim, thonë aktivistët.