Olivier Duhamel: Shkencëtari politik francez përballet me hetime lidhur me pretendimet për abuzim seksual

 Një nga shkencëtarët politikë dhe figurat më të larta të medias në Francë, Olivier Duhamel, ka pranuar se ai abuzoi seksualisht me njerkun dekada më parë, thonë raportet e mediave franceze. Akuza u shfaq për herë të parë në një libër nga mbesa e tij, Camille Kouchner, i cili u botua në janar. Ajo tha se binjaku i saj ishte abuzuar si adoleshent i ri për dy ose tre vjet. Z. Duhamel tani nuk mund të ndiqet pasi afati i parashkrimit për përdhunim dhe abuzim seksual ka kaluar. Sidoqoftë, 70 vjeçari u mor në pyetje nga policia të Martën, në një hetim të hapur nga prokurorët për të identifikuar çdo viktimë tjetër.

Olivier Duhamel: French political scientist faces inquiry over sex abuse  claims - BBC News

Sipas kanalit të lajmeve LCI, Z. Duhamel pranoi abuzimin me njerkun e tij siç thuhet në librin e Camille Kouchner La Familia Grande. Ai nuk dyshohet të ketë abuzuar me dikë tjetër, shton LCI. Gazeta Le Parisien tha se ai u tha oficerëve abuzimi  i cili daton nga fundi i viteve 1980  kishte qenë një "gabim i pafalshëm". Ai kishte prezantuar një emision në radion Evropa 1 dhe ishte një analist në LCI. Camille Kouchner, 45, dhe vëllai i saj binjak janë fëmijët e Bernard Kouchner,  një ish-ministër i jashtëm francez dhe bashkëthemelues i bamirësisë mjekësore Medecins Sans Frontieres (MSF) - dhe akademikja Evelyne Pisier. Z. Kouchner dhe Zonja Pisier u ndanë në fillim të viteve 1980 dhe ajo vazhdoi të martohej me Z. Duhamel. Zonja Pisier vdiq në vitin 2017.

Në La Familia Grande, Camille Kouchner përshkroi fajin që ndjeu për të mos folur për abuzimin  të cilin vëllai i saj kishte kërkuar deri atëherë ta mbante të fshehtë. "Unë isha 14 vjeç dhe e lashë të shkonte përpara. Isha 14, nuk dija dhe nuk thashë asgjë", shkroi ajo. Ajo e quajti vëllain e saj vetëm si "Viktor" për të mbrojtur privatësinë e tij. Gazeta Le Monde tha se ishte i lumtur që motra e tij fliste në emër të tij. Në libër, Camille Kouchner thotë se shumë nga ata në rrethin intelektual të Z. Duhamel dhe Znj. Pisier në Paris ishin në dijeni të abuzimit në atë kohë.