Foshnja që shërohet nga "sëmundja misterioze e trurit"

Prindërit e një foshnje që kaloi muaj në spital me një sëmundje misterioze të trurit kanë filluar një thirrje për mbledhjen e fondeve në mënyrë që ata të mund të kujdesen për të.Djali një vjeçar i Alex dhe Ainhoa ​​Jimenez Saturnino u dërgua me urgjencë në Spitalin John Radcliffe pasi pësoi një goditje cerebrale.Gjendja e tij ende nuk është diagnostikuar, thanë çifti.Grumbulluesi i fondeve të tyre ka mbledhur më shumë se 6,000 Euro pasi ata hoqën dorë nga punët e tyre në mënyrë që të kalonin kohë me të.Familja jeton në Berinsfield, afër Wallingford, pasi u transferua në Mbretërinë e Bashkuar nga Spanja. Ata gjithashtu kanë një vajzë dy-vjeçare.

Saturnino

Foshnja u vu në një gjendje kome të shkaktuar nga mjekësia pasi kaloi katër ditë në njësinë e kujdesit intensiv pediatrik të John Radcliffe.Ai do të kërkojë terapi të gjera për të ecur, biseduar ose ushqyer veten, tha familja.Saturnino gjithashtu përjeton kriza të forta dhe i është nënshtruar një sërë testesh që përcaktojnë çrregullimet e trurit.Të mërkurën ai bëri një elektroencefalogram (EEG) për të kontrolluar aktivitetin e tij të trurit.

"Shqetësimet e mjekëve janë se ata nuk e dinë nëse shikimi i tij do të jetë i mirë në të ardhmen, ata nuk e dinë nëse ai do të ecë një ditë."Ne jemi duke u përpjekur më të mirën me të çdo ditë dhe duke u përpjekur të shijojmë kohën me të sepse nuk dimë asgjë dhe nuk dimë me çfarë po përballemi."Ne thjesht po përpiqemi ta mbajmë të lumtur dhe po përpiqemi ta bëjmë të buzëqeshë".Trusti i Fondacionit NHS të Universitetit të Oxford University tha që nuk do të komentonte mbi specifikat e kujdesit të Saturninos, por deklaroi se "klinikët po mbështesin familjen dhe janë në kontakt të ngushtë me ta".