Dy të vrarë nga një aksident prej makinës Tesla Auto-pilot

Dy burra u vranë pasi një makinë Tesla u përplas me një pemë dhe mori flakë në Teksas, dhe policia beson se askush nuk ishte i pranishëm në vendin e shoferit në kohën e aksidentit.Tesla Model S 2019 po udhëtonte me një shpejtësi të lartë kur nuk arriti të negocionte një kurbë në një rrugë me dredha.Viktimat, të dy në të 50-tat e tyre, u gjetën në sediljen e pasagjerit dhe në pjesën e pasme të automjetit.

Your Autopilot has arrived | Tesla

Tesla nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës së lajmeve dhe raportuesve për koment.Provat sugjerojnë se "askush nuk po drejtonte automjetin në kohën e goditjes", tha Mark Herman, polici i Rajonit 4 të Harris, duke shtuar se çështja ishte ende nën hetim.Është e paqartë nëse tipari Autopilot i Tesla ishte në përdorim.Ajo që Tesla e quan Autopilot është në fakt një sistem drejtimi gjysmë-autonom që mund të drejtojë një makinë në rrethana të kufizuara. Një version më i sofistikuar, i quajtur "vetë-drejtimi i plotë" pritet të dalë më vonë gjatë këtij viti.

The remains of a Tesla vehicle are seen after it crashed in The Woodlands, Texas

Vetë Tesla shprehet se shoferi njerëzor ka për qëllim të jetë plotësisht vigjilent dhe i kontrolluar gjatë gjithë kohës  dhe ka përfshirë sisteme në makinat e saj të cilat supozohet se sigurojnë që ata të mbajnë duart e tyre në timon.Kritikët  përfshirë grupin kërkimor të sigurisë në makinë në Mbretërinë e Bashkuar Thatcham thonë se termat që Tesla përdor për të përshkruar atë që mbetet një sistem i ndihmës së drejtimit janë mashtruese dhe inkurajojnë këto lloj sjelljeje të rrezikshme.