Chanel humbet betejën e gjykatës së BE mbi logon e Huawei

Etiketa e modës Chanel ka humbur një betejë në gjykatën e BE me firmën kineze të teknologjisë Huawei mbi logon e saj të famshme.Gjykatësit vendosën në favor të Huawei, i cili kishte kërkuar një markë tregtare në të gjithë BE-në për një logo që donte të përdorte, por shtëpia e modës tha se ishte shumë e ngjashme.Gjykata e Përgjithshme e BE në Luksemburg vendosi të Mërkurën që logot "ndajnë disa ngjashmëri por ndryshimet e tyre vizuale janë të rëndësishme".Ai zbuloi se logo e Chanel kishte kthesa më të rrumbullakosura dhe vija më të trasha.

Chanel Loses EU Court Fight Over Logo Against Huawei - Bloomberg

Në vitin 2017, firma teknologjike kineze kishte aplikuar për mbrojtjen e markës tregtare të BE-së për një logo që do të përdorte për pajisjet kompjuterike.Firma franceze Chanel kundërshtoi ofertën, duke argumentuar se të dy gjysmë rrathët ndërthurës vertikalë ishin shumë të ngjashëm me logon e saj të mbrojtur, të cilën e përdor për të shitur makijazh, parfume, veshje dhe pajisje tjera.Dy vjet më parë, Zyra e Pronës Intelektuale të BE hodhi poshtë kundërshtimin e Chanel, duke thënë se nuk kishte asnjë ngjashmëri dhe publiku nuk do të ngatërrohej nga të dy.

Chanel më pas kundërshtoi vendimin në Gjykatën e Përgjithshme, e cila hodhi poshtë apelin të Mërkurën."Shenjat figurative në fjalë nuk janë të ngjashme. Shenjat duhet të krahasohen siç aplikohen dhe regjistrohen, pa ndryshuar orientimin e tyre," tha gjykata e gjykatësve."Në veçanti, shenjat e Chanel kanë kthesa më të rrumbullakosura, vija më të trasha dhe një orientim horizontal, ndërsa orientimi i markës Huawei është vertikal. Si pasojë, Gjykata e Përgjithshme konkludon se shenjat janë të ndryshme", tha ajo.Vendimi i fundit mund të apelohet në Gjykatën Evropiane të Drejtësisë.Chanel nuk pranoi të komentonte mbi vendimin.

Etiketim

Gjykata chanel huawei