Alber Elbaz: Dizenjatori i modës ndahet nga jeta në Paris në moshën 59-vjeçare.

Më 1996, ai u transferua në Paris për të marrë frenat në Guy Laroche. Ai u zgjodh nga Yves St-Laurent për të marrë përgjegjësinë për markën Rive Gauche, por u shkarkua pasi kompania u mor nga Gucci në 1999. Revista Vogue tha që Elbaz "gjithmonë e mbyti punën e tij me kaq gëzim dhe e vuri fokusin drejtpërdrejt në bërjen e individëve të ndjehen të veçantë". Kur ai arriti në Lanvin, i themeluar në 1889, themeloi një shtëpi të vogël mode e përqendruar kryesisht në veshjet për burra.  Elbaz ringjalli Lanvin dhe e transformoi atë për t'u përqëndruar kryesisht në modën e grave. 

Elbaz

Veshjet e tij me koktej, shumë prej tyre me zip të rëndë, u vlerësuan gjerësisht. Fustanet e tij u favorizuan nga aktoret e Hollivudit, përfshirë Natalie Portman.  Meryl Streep veshi një nga fustanet e tij, me lame ari, kur pranoi Oskarin për portretizimin e Margaret Thatcher në Zonjën e Hekurt në 2012. "Veshjet e Alberit për Lanvin janë të vetmet që kur i vesh, ndjehem si vetja ime, ose  madje edhe një version më i mirë i saj ", tha Streep në 2015. 

Elbaz

Për kohën e tij në Lanvin, Women's Wear Daily tha, "Dizajnet e tij elegante, femërore dhe shfaqjet e pistës që godasin pulsin ... kishin një shpirt karnavali".Në një intervistë në 2014, Elbaz tha se vizioni i tij ishte "t'u jepte lehtësi grave"." Unë thashë:" Gjithçka ka të bëjë me zip-in dhe zip-out "," kujton ai. Ai u shpërblye me shumë nga çmimet kryesore të industrisë së modës, përfshirë një çmim të emëruar për mentorin e tij të vjetër, Geoffrey Beene. Në vitin 2016, ai u bë anëtar i Legjionit të Nderit Francez, çmimi më prestigjioz i vendit.