Komisioneri Varhelyi nxit për fillimin e bisedimeve të pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Komisioneri i BE-së për Fqinjësinë dhe Zgjerimin, Oliver Varhelyi u shpreh të hënën se negociatat e anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut duhet të fillojnë. Ai shtoi se dialogu mes Serbisë dhe Kosovës duhet të vazhdojë. Pas një takimi në Këshillin e Punëve të Jashtme, Komisioneri Varhelyi theksoi se kishte diskutime të mira dhe perspektiva dhe angazhimi i Bashkimit Evropian në rajon për të rritur më tej angazhimin është i padiskutueshëm.

Komisioneri

“Në Këshillin e Punëve të Jashtme për Komisionin e BE-së sot. Diskutime të mira për Ballkanin Perëndimor duke konfirmuar se perspektiva e rajonit për BE është e padiskutueshme dhe angazhimi për të rritur më tej angazhimin. Është e nevojshme që të fillojnë bisedimet e pranimit për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Dialogu mes Beogradit dhe Prishtinës duhet të vazhdojë", deklaroi Komisioneri. Komisioneri Varhelyi ishte në vizitë në Tiranë si pjesë e planit të shpërndarjes së vaksinave në vendet e Ballkanit Perëndimor. Ai theksoi se shpërndarja e vaksinave konfirmon qartë mbështetjen e BE-së për Ballkanin Perëndimor.