Soreca: BE-ja mbështet planin e vaksinimit kundër Covid-19 në Ballkan

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Shqipëri, Luigi Soreca ka konfirmuar mbështetjen e strukturës, që ai përfaqëson në planin administrues të vaksinave kundër Covid-19 në Ballkan, ndërsa konfirmoi angazhimin për përpjekjet e Shqipërisë për të luftuar viruset dhe për të rritur cilësinë e sistemit të kujdesit shëndetësor. Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Infermierëve, kryediplomati i BE-së falënderoi të gjithë infermierët, të cilët sipas tij u bënë ura bashkëpunimi për komunitetet gjatë kësaj periudhe të vështirë të pandemisë së koronavirusit.

Soreca

Gjatë fjalimit të tij, Ambasadori Soreca u shpreh se infermierët jo vetëm që ndihmuan qytetarët për sa i përket shëndetit, por edhe psikologjikisht. Për më tepër, ai theksoi se mungesa e stafit dhe kushteve të punës janë dy gjëra për të cilat duhet të punohet në muajt e ardhshëm. “Jam i nderuar të jem këtu, sot për të përkujtuar sakrificën e ndihmës mjekëve gjatë pandemisë. Dëshiroj të kujtoj të gjithë stafin prej 3000 personash, të cilët sakrifikuan jetën e tyre për të ndihmuar të tjerët si dhe infermierët, të cilët humbën jetën gjatë pandemisë. BE-ja është në anën tuaj, jemi të përkushtuar për të ndihmuar Shqipërinë”, deklaroi Soreca.

Soreca

“Ne mbështesim planin e vaksinimit në Ballkan. Ishte një përpjekje e fortë nga BE-ja dhe vendet anëtare. Ne mbetemi të përkushtuar për të mbështetur përpjekjet e Shqipërisë për të luftuar sëmundje të tilla si koronavirusi, por edhe për të rritur cilësinë e sistemit shëndetësor. Të dhënat tregojnë se ka një ngadalësim të shifrave të personave të infektuar me Covid-19, por është e rëndësishme që zbatimi i masave të vazhdojë”, theksoi ai.  “Ky është një moment për të përkujtuar ata, të cilët humbën jetën nga koronavirusi. BE-ja dhe Shqipëria duhet t'i japin fund kësaj pandemie dhe të formojnë një të ardhme të re. Së bashku, ne duhet ta kapërcejmë këtë krizë dhe të ofrojmë një të ardhme të re”, shtoi Ambasadori Soreca.