Kryeministri Rama : Rritje për pagat e infermierëve me 40% gjatë mandatit të tretë

Kryeministri Edi Rama ka njoftuar të Mërkurën se gjatë mandatit të tij të tretë pagat e infermierëve në Shqipëri do të rriten me 40%, ndërsa dënoi profesionistët e korruptuar të kujdesit shëndetësor. Gjatë fjalimit të tij në Ditën Ndërkombëtare të Infermierëve, Kryeministri Rama gjithashtu theksoi se lufta kundër koronavirusit nuk ka mbaruar ende, ndërsa pranoi punën që infermierët po bëjnë për të vaksinuar çdo ditë qytetarët e Shqipërisë.

Rama

“Dëshiroj t'ju them përsëri edhe sot, kur zgjedhjet kanë mbaruar se rritja e pagave të infermierëve ishte e konsiderueshme, por e pamjaftueshme. Disiplinë, korrektësi, seriozitet, profesionalizëm janë mbresëlënëse, prandaj respektet më të sinqerta për këtë fakt dhe në mënyrë të padiskutueshme. Ky fakt na jep shumë energji dhe shumë besim se në të gjithë procesin e transferimit të shëndetit, ne do të mbështetemi tek njerëz si ju”, deklaroi Rama.

“Ne e dimë shumë mirë se shumica dërrmuese e infermierëve në Shqipëri janë heronj, jo njerëz të ulët, të cilët kërkojnë nga xhepat e anëtarëve të familjeve për të bërë detyrat e tyre lidhur me pacientët. Mos e humbisni kuptimin e punës së jashtëzakonshme, që po bëni, Mos harroni për asnjë sekondë dhe duhet të jeni krenar, kur largoheni nga shtëpia për të shkuar në punë dhe kur ktheheni në shtëpi. Sepse çka po bëni për popullin shqiptar është historike”, theksoi Rama.