Greqia drejt hapjes së kufijve për shqiptarët

Ministri i Turizmit, Blendi Klosi njoftoi të Premten se homologu i tij grek e siguroi atë se Greqia do të lejojë lëvizjen e lirë të shqiptarëve në kufi duke respektuar të gjitha protokollet e Covid-19 gjatë një takimi dypalësh. Sipas Klosit, Ministri Grek Haris Theocharis u shpreh se lëvizja në kufi do të jetë e lirë në mënyrë që të japë frymë dhe mundësi për rimëkëmbjen e turizmit, si për shtetasit grekë që vijnë në Shqipëri dhe anasjelltas. “Homologu grek, Ministri i Turizmit Haris Theocharis garantoi lëvizjen e lirë në kufi, në përputhje me protokollet shëndetësore Covid-19. Kjo për t'i dhënë një mundësi rimëkëmbjes së turizmit”, deklaroi Klosi.

Klosi

Autoritetet e policisë greke, në vijim të masave të marra nga qeveria Greke për përballimin e situatës së krijuar për shkak të pandemisë Covid-19 kanë njoftuar palën shqiptare se deri më 31 maj nga ora 08.00 deri në 16.00 do të lejohet hyrja e shtetasve shqiptarë në drejtim të Greqisë, të cilët mbajnë statusin e një punëtori sezonal. Këta shtetas më parë do t’i nënshtrohen një testi të shpejtë Covid-19 në pikën e Kalimit Kufitar Kapshtica.

Kufij

“Sqarojmë se kuota ditore e pranimit është 400 persona, të cilët gjithashtu duhet të plotësojnë formularin e regjistrimit të PLF dhe pasi të marrin konfirmimin mund të lejohen të hyjnë në territorin grek. Asnjë kategori tjetër nuk do të lejohet të hyjë në Greqi”, sipas deklaratës. Gjatë largimit nga Greqia dhe hyrjes në vendin tonë do të lejohet nga ora 06.00 deri në 22.00 për të gjithë qytetarët dhe kategoritë e automjeteve.