Xhaçka: Shqipëria angazhohet për sigurinë kolektive dhe iniciativën NATO 2030

Shqipëria mbetet e përkushtuar për të garantuar sigurinë kolektive për dekadat e ardhshme dhe mbështet konceptin e ri strategjik të iniciativës së NATO 2030 u shpreh të Martën Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka. Ajo publikoi ​​këtë mesazh kryesor gjatë fjalimit në takimin e Ministrave të Jashtëm të NATO-s, mbajtur më herët sot përmes një video konference. Gjatë fjalimit, Ministrja Xhaçka prezantoi pozicionet e Shqipërisë për çështje të rëndësishme të vizionit të NATO 2030. Ajo theksoi rëndësinë e forcimit të mëtejshëm të unitetit dhe kohezionit të Aleancës.

Xhacka

"Ka ardhur koha që qasja e NATO-s në Ballkanin Perëndimor të strukturohet dhe konsolidohet në një strategji të duhur të aleancës në rajon", nënvizoi Ministrja Xhaçka. Sidoqoftë, takimet e Ministrave të Punëve të Jashtme dhe të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO-s paraprijnë përgatitjet për samitin e Kryetarëve të Shteteve dhe Qeverive të vendeve të Aleancës. Samiti pritet të zhvillohet më 14 qershor, në Bruksel. Ky samit pritet të hapë një kapitull të ri në marrëdhëniet transatlantike. Me një mesazh të fortë mbi unitetin dhe kohezionin transatlantik si dhe marrjen e vendimeve strategjike për miratimin e ardhshëm të NATO-s.