Kryeministri Edi Rama diskuton projekte për Shqipërinë me sipërmarrjet turke

Kryeministri, Edi Rama ka zhvilluar ditën e enjten disa diskutime me kompani të ekselencës turke për disa projekte në Shqipëri, ndërsa ndodhet në Ankara për një vizitë 2-ditore për marrëveshje bilaterale si dhe për projekte me sipërmarrësit turq. Ndër projektet e diskutuara janë ndërtimi i një fabrike vaksinash, Teknopark Albania, sistemi i kontrollit të territorit me dronë super inteligjentë dhe i gjithë programi i termit të tretë për infrastrukturën kombëtare. Sidoqoftë, Kryeministri Rama njoftoi mbi fabrikën e vaksinave para zgjedhjeve të 25 Prillit dhe që do të përdoret për prodhimin e 7 llojeve të vaksinave.

Rama

Ndërkohë, Teknopark Albania është një projekt për një qendër të teknologjisë së lartë për kompanitë e HighTech, Start Up dhe kërkimin shkencor sipas modelit në Turqi. Nga ana tjetër, kontrolli i territorit me dronë super inteligjentë synon të sjellë prodhimin e të dhënave në kohë reale për publikun, tokat, bregdetin dhe rrugët sipas Ramës.

Rama

Mësohet se presidenti i Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan priti në një takim Kryeministrin Edi Rama. Takimi u zhvillua me dyer të mbyllura në Kompleksin Presidencial në Ankara. Ishte vetë Kryeministri Rama që postoi një foto në mediat sociale me Erdogan. Rama ndodhet në Ankara, ku theksoi se fokusi i kësaj vizite ishte rritja e bashkëpunimit dypalësh, për mbarëvajtjen e projekteve të përbashkëta.