COVID-19: PORTUGALIA SHTYN MASAT BLLOKUESE DHE KUFIZON UDHËTIMET JASHTË VENDIT

Brenda një dite Portugalia raportoi një rekord tjetër dramatik të viktimave dhe infeksioneve të shkaktuara nga COVID-19.

"Në këtë rast vala filloi në perëndim dhe Portugalia është nga vendet e para, ne duhet të marrim masa sa më shpejt", deklaroi presidenti i Portugalisë Marcelo Rebelo de Sousa në një fjalim televiziv.

Një ditë më parë, vendi regjistroi të dhëna të reja ditore prej 16,432 infeksione shtesë dhe 303 viktima në 24 orët e fundit, duke e çuar numrin e përgjithshëm në më shumë se 685,000 raste dhe mbi 11,600 viktima.

Presidenti theksoi se vendi po jetonte "momentin më të keq" të pandemisë, me "disa nga numrat më të lartë në Evropë".

Etiketim

Covid-19