Senegal: Akon siguron një kontratë prej 6 miliardë dollarësh për ndërtimin e një qyteti të së ardhmes

Njoftimet e para nga Akon lidhur me planet për ndërtimin e një qyteti të bazuar në kriptovalutëSenegal u pritën me kritika në vitin 2018, por pas disa vitesh, që nga ajo kohë ai ka bërë përparime të konsiderueshme në krijimin e këtij qëllimi në realitet. Në janar të këtij viti, Akon deklaroi se marrëveshjet e tij me Presidentin e Senegalit Macky Sall po shkonin përpara dhe muajin e kaluar u njoftua se firmës inxhinierike dhe këshilluese KE International iu dha një kontratë prej 6 miliardë dollarësh për të ndërtuar këtë qytet. Kompania më parë theksoi se kishte marrë tashmë 4 miliardë dollarë nga investitorët për dy fazat e para të ndërtimit të Akon City.

Akon

Faza e parë e ndërtimit pritet të përfundojë në vitin 2023 dhe do të përfshijë disa rrugë, një spital, rezidenca, hotele, një stacion policie, një strukturë mbeturinash, një shkollë dhe një termocentral diellor. I gjithë qyteti pritet të përfundojë rreth vitit 2029. Ekonomia e qytetit do të lehtësohet nga kriptovaluta e Akon e quajtur "Akoin". Akon beson se kriptomonedha është zgjidhja e problemeve të korrupsionit, që krijon pabarazi të përhapur në Afrikë. Me një kriptovalutë të pavarur, qeveritë nuk janë në gjendje të printojnë para dhe të zhvlerësojnë monedhën dhe kontrolli i parave është i decentralizuar.

Akon ka plane të mëdha për qytetin dhe shumë prej tyre janë tashmë duke u zhvilluar. Ai u shpreh se ndërtimi i një spitali prej 1 miliardë dollarësh tashmë është i përfunduar rreth 85%. Ai gjithashtu shpreson që qyteti do të funksionojë pothuajse tërësisht me energji të pastër dhe të rinovueshme dhe planifikon të përdorë energjinë diellore sa më shumë që të jetë e mundur.

Etiketim

Qytet Senegal Akon