Zbulohet një predhë e pashpërthyer e Luftës së Dytë Botërore në plazhin e Sarandës

Një predhë e pashpërthyer, që prej Luftës së Dytë Botërore u zbulua mesditën e kësaj të Premte nga një i ri. Ai ishte duke notuar në "Plazhin Qendror" në qytetin e Sarandës, në jug të Shqipërisë. Raketa e zbuluar dyshohet se daton që nga Lufta e Dytë Botërore. Notari i ri arriti ta vëzhgonte nga një distancë prej rreth 3,5 m nga bregu dhe në një thellësi prej rreth 1,5 m. Predha ka një gjatësi prej rreth 0,5 m dhe një peshë rreth 7 kg. Sipas burimeve të policisë, predha është e pashpërthyer.

Predha

Sidoqoftë, municioni i rrezikshëm, që mund të ishte zhvendosur nga rrymat detare pranë vijës bregdetare u vëzhgua nga notari me sy të lirë. Për fat të mirë, ai u ndihmua nga një punëtor mirëmbajtje i Komunës, i cili ndodhej në vendin e ngjarjes. Punëtori arriti ta zhvendosë raketën në breg. Policia mbërriti menjëherë në vendngjarje. Për më tepër, specialistët e inxhinierëve ushtarakë nga Gjirokastra janë njoftuar. Pritet të marrin predhën e pashpërthyer dhe ta çmontojnë atë.