Policia e Shqipërisë dhe Malit të Zi nënshkruajnë protokollin e bashkëpunimit për sezonin turistik 2021

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Shqiptar, Ardi Veliu ka nënshkruar të martën, në Shkodër me homologun e tij të Malit të Zi, Zoran Brdani protokollin për bashkëpunimin mes dy organeve të zbatimit të ligjit gjatë sezonit turistik. Bashkëpunimi do të përbëhet nga disa drejtime të tilla si parandalimi i flukseve migratore, lufta kundër krimit ndërkufitar, kontrollet dhe patrullat e përbashkëta, shkëmbimi i informacionit dhe rritja e forcës parandaluese dhe sulmuese. Në kuadrin e protokollit kishte gjithashtu një marrëveshje për të ngritur ekipe të përbashkëta hetimore për të hetuar krimin ndërkufitar dhe të organizuar.

Policia

“Drejtorët Veliu dhe Brdanin theksuan se ekziston një bashkëpunim i shkëlqyeshëm mes dy forcave të policisë duke u shtrirë në disa fusha. Në lidhje me marrëdhëniet mes dy policive kufitare, për të kryer kontrolle dhe patrulla të përbashkëta duke theksuar se Pika e Kalimit Kufitar Muriqan është tashmë një pikë referimi për partnerët e tjerë për të kryer shërbime dhe kontrolle të përbashkëta”, theksoi policia.

“Në drejtim të parandalimit të flukseve migratore. Parandalimi dhe sulmi i krimeve ndërkufitare. Shkëmbimi i informacionit për personat ose grupet e përfshira në veprimtari kriminale. Si dhe rritja e forcës parandaluese dhe sulmuese kundër grupeve kriminale në fushën e krimit të organizuar”, njoftoi policia.