Ambasadori i Italisë: Anëtarësimi i Shqipërisë në BE është vetëm çështje kohe

Ambasadori i Italisë në Shqipëri, Fabrizio Bucci u shpreh se integrimi i Shqipërisë në Bashkimin Evropian është çështje kohe. Nga Shkodra, diplomati italian deklaroi para mediave se Bashkimi Evropian duhet të bëjë punën e tij dhe të dërgojë një sinjal të fortë në Shqipëri, pasi vendi i ka përmbushur të gjitha kushtet. Bucci e konsideron zhgënjyese vendimin për të mos caktuar një datë për Konferencën Ndërqeveritare.

Bucci

“Është një zhgënjim që Shqipëria dështoi të vazhdojë procesin e integrimit evropian. Italia gjithmonë e ka mbështetur Shqipërinë në këtë proces. Por mund të themi se jemi gati dhe nuk mund të dekurajohemi”, deklaroi Bucci.  “Pyetja nuk është më nëse Shqipëria do të bashkohet me BE-në, por kur do të ndodhë. Pra, është çështje kohe. Shpresojmë që negociatat të fillojnë brenda këtij viti. Shqipëria i ka përmbushur kushtet dhe i takon BE-së të përmbushë detyrimet e saj”, theksoi ai.

“Ne mbështesim integrimin e Shqipërisë në BE. Pra, është çështje kohe që Shqipëria të shkojë në hapjen e negociatave dhe kjo duhet të bëhet nga BE-ja. Është koha që Bashkimi Evropian të dërgojë një sinjal të fortë në vendet e rajonit dhe konkretisht në Shqipëri", shtoi ambasadori italian.