Ndahet nga jeta shkrimtarja dhe gazetarja Vera Isaku në moshën 66-vjeçare

Shkrimtarja dhe gazetarja Vera Isaku ka ndërruar jetë këtë të Enjte, në moshën 66-vjeçare, pas një lufte të vështirë me një sëmundje të gjatë dhe të pashërueshme. Në përmbushje me dëshirat e saj, ceremonia e varrimit do të jetë private me pjesëmarrjen e rrethit të ngushtë familjar. Sidoqoftë, Isaku lindi në Bilisht, ku kaloi fëmijërinë dhe rininë e saj të hershme dhe më pas përfundoi studimet universitare për letërsi në Universitetin e Tiranës.

Pas përfundimit të universitetit, së bashku me bashkëshortin e saj, poetin Agim Isaku, ajo jetoi dhe punoi për një kohë të gjatë në Lezhë. Me fillimin e procesit demokratik, ajo u bashkua me shtypin opozitar duke qenë gazetarja e parë femër për gazetën Rilindja Demokratike. Isaku ishte gjithashtu në krye të Radio-Televizionit Shqiptar dhe Qendrës Ndërkombëtare të Kulturës.

Vera

Kontributet intelektuale të Vera Isaku përfshijnë një numër të madh shkrimesh gazetareske në shtypin vendas dhe të huaj. Ajo është autore e një serie librash në zhanre të ndryshme si romane, tregime të shkurtra, poezi dhe ese. Në vitet e fundit, ajo gjithashtu iu përkushtua pikturës dhe madje hapi një ekspozitë të suksesshme me 30 punime në vitin 2015.