96 britanikë skiatorë hyrën në karantinë

Policia austriake ka vendosur 96 të huaj, përfshirë britanikë, në karantinë e detyrueshme pasi u kapën duke shkelur kufizimet e Covid-19 duke bërë një pushim të skijimit.

Ata dyshohet se kanë përdorur zbrazëtira për të qëndruar në vendpushimin St Anton am Arlberg. Disa regjistruan adresa lokale ose thanë se po kërkonin punë.

Secili tani do të përballet me një gjobë deri në 2,180 €

Sheshet e skive austriake mbeten të hapura për vendasit, por jo për të huajt.

Policia tha se të huajt përfshinin danezë, suedezë, gjermanë, irlandezë, rumunë, polakë dhe australianë. Ende nuk është e qartë se sa britanikë janë bërë në karantinë. Të gjithë ata duhet të tregojnë gjithashtu teste PCR të koronavirusit.

Kontrollet e policisë u zhvilluan në 44 hotele dhe shtëpi në vendpushime të Premten.

Austria ka vendosur karantinë dhe rregulla të rrepta për të hyrë në vend, në një pjesë të madhe për të dekurajuar skiatorët.

Duke komentuar mbi operacionin e policisë, Ministri i Brendshëm Karl Nehammer tha "kushdo që nuk i bindet rregullave Covid-19 dhe qëndron në vendin tonë pa justifikim duhet të gjobitet".

 

 

 

 

 

Etiketim

Covid-19