Disa ushqime që duhen shmangur pas moshës 30 vjeç

Metabolizmi i trupit tuaj zvogëlohet pasi të keni arritur moshën 30 vjeç.

Ushqimi është një pjesë e rëndësishme e procesit të plakjes. Zgjedhja e ushqimit të duhur mund të ngadalësojë plakjen. Pra, cilat ushqime ju plakin?

  1. Sheqeri

Shumica e amerikanëve konsumojnë sasi të mëdha sheqeri çdo vit! Ndërsa metabolizmi ngadalësohet, edhe aftësia për të përpunuar sheqerin ngadalësohet. Trupi juaj depoziton të gjitha kaloritë shtesë kryesisht në ije dhe stomak. Sheqeri përshpejton rrudhat dhe rënien e lëkurës.

  1. Ëmbëlsuesit artificialë

Ëmbëlsuesit artificialë lidhen me kancerin. Përdorimi mund të çojë në nivele të ngritura të glukozës. Këto kontribuojnë në ruajtjen e dhjamit, sindromën metabolike, diabetin tip 2 dhe sëmundjet kardiovaskulare.

  1. Alkooli

Alkooli përmban tepër kalori. Meqenëse trupi juaj nuk mund t'i djegë ato, do të keni rritje në peshë.

  1. Kafeina

Efekti më i madh është në cilësinë e gjumit. Sasia e lartë e kafeinës mund të çojë drejt plakjes.

  1. Vaj perimesh i përpunuar

Këto vajra mund të shkaktojë humbje të kujtesës, probleme nervore dhe inflamacion të brendshëm.

  1. Miell i bardhë

Trupi juaj e shndërron miellin e bardhë në glukozë. Glukoza ruhet shumë lehtë si yndyrë.

  1. Vajra pjesërisht të hidrogjenizuar dhe yndyrnat

Përdorimi i margarinës në sanduiç me drithëra është e rrezikshme për trupin tuaj. Vajrat bimorë të hidrogjenizuar dhe të hidrogjenizuar pjesërisht përbëjnë rrezik për zemrën tuaj. Ato shkaktojnë inflamacion kronik.

  1. Mish të përpunuar

Nitratet ndihmojnë që mishi i përpunuar të duket më i shijshëm. Sidoqoftë, nitratet janë kancerogjene duke shkaktuar kimikate në trupin tuaj. Shmangni mishin e përpunuar me nitrate.

  1. Krem kafe

Kremi i kafesë mund të marrë atë ngjyrë të bukur të bardhë nga dioksidi i titanit. Shkakton dëmtime të mëlçisë dhe indeve tek minjtë.

Këto kremra janë bërë nga yndyrna.

  1. Vaktet e përgatitura në mikrovalë dhe të konservuara

Një racion i vetëm shpesh përmban nivele të larta të kripës, sheqerit dhe yndyrës.

Ushqimet e përgatitura zakonisht kanë më pak fibra, kështu që ato konsumohen shpejt.

Etiketim

lajmi