Zjarret në Shqipëri: Rreth 11 vatra ende aktive

Ministria e Mbrojtjes njoftoi se aktualisht 11 vatra zjarresh janë aktive në vend, një rritje nga nëntë zjarret e një dite më parë. Zjarret, që digjen në qytetin verior të Kukësit për dy javë mbeten më problematiket. Përpjekjet për shuarjen e tyre kanë dështuar për shkak të erërave dhe terrenit të thyer.

Zjarre

Shkodër ka tre zjarre aktive, ndërsa tre të tjerët, që digjen në Lezhë kanë marrë mbi 230 hektarë kullota dhe pyje. Një zjarr tjetër shpërtheu në Kavajë, në një zonë me shkurre dhe pisha. Një tjetër u regjistrua në Mallakastër, mes ullinjve dhe pishave.

Vlora gjithashtu ka një zjarr aktiv, që digjet në Selenicë. Dhjetëra zjarre u përhapën në të gjithë Shqipërinë gjatë muajit të fundit duke djegur mijëra hektarë. Policia ka ndaluar disa persona nën dyshimin për zjarrvënie.