Singapori po ndërton një qytet ekologjik me 42 000 banesa

Në një vend ku mbi 80% e banorëve jetojnë në banesa publike, angazhimi i qeverisë për një model të qëndrueshëm urban mund të ketë ndikim të madh. Dhe kur është një vend tropikal ku komoditeti dhe ajri i kondicionuar janë thelbësore për jetën, ndikimi mund të jetë akoma më i madh.

Premtimi i 42,000 banesave të reja nga qeveria nëpër pesë distrikte rezidenciale, do të formojnë eko-qytetin Tengah, që do të jetë vendbanimi i 24-të i ri i ndërtuar nga qeveria e Singaporit që nga Lufta e Dytë Botërore. Megjithatë, është e pare ku do të ketë ftohje të centralizuar, mbledhje të automatizuar të plehrave dhe një qendër pa makina.

Projekti po quhet një "qytet pyjor" nga zyrtarët, për shkak të gjelbërimit të dendur dhe kopshteve publike. Dikur ishte qendra e fabrikave të ndërtimit të tullave, dhe u përdor më vonë për trajnim ushtarak, zona 700 hektarë (2.7 milje katrorë) ishte një pyll dytësor i gjerë në vitet e fundit. Një "korridor" ekologjik me gjerësi 328 metra do të mirëmbahet përmes qendrës së tij, duke siguruar kalimin në jetën e egër dhe duke lidhur me një rezervat natyror.

Etiketim

lajmi