Del në shitje skeleti i Triceratops-it më të madh në botë

Fosili gjigant i një Triceratopsi 66 milionë vjeçar së shpejti mund t'i përkasë një dashamirësi të dinosaurëve me fat me një vlerë prej rreth 1,2 milionë euro. “Prototipi, i quajtur ‘Big John’ ka një kafkë 2,62 metra të gjatë dhe 2 metra të gjerë, ndërsa dy brirët janë 1,1 metra të gjatë dhe më tepër se 30 centimetra të gjerë në bazën e tyre, të aftë të përballojnë 16 ton presion”, sipas shitësve të ankandeve Binoche et Giquello. Dinosauri jetonte në Laramidia, një kontinent ishull, që shtrihej nga Alaska e sotme në Meksikë dhe u zhduk si pasojë e një rrafshine të lashtë përmbytjesh të njohur aktualisht si formacioni Hell Creek në Dakotën e Jugut, ku u zbulua nga gjeologu Walter W. Stein Bill në maj të vitit 2014. “Dinosauri u gërmua një vit më vonë dhe më vonë u rivendos në Itali”, theksoi kompania në një deklaratë.

Mbetjet e krijesës u ruajtën në baltë dhe skeleti është më tepër se 60% i plotë dhe me një kafkë të plotë 75%. Sidoqoftë, “Big John” mban plagët e një jete të vështirë, me një çarje në qafë nga një grindje me një triceratopsi më të vogël. “Me tre brirë, një sqep të ngjashëm me papagallin Triceratopsi ishte një nga kafshët më të mëdha dhe më goditëse se çdo kafshë tjetër tokësore”, sipas Muzeut të Historisë Natyrore të Britanisë së Madhe.

“Kafshët barngrënëse mund të arrinin deri në 5,500 kilogramë dhe 9 metra të gjata. Në lartësinë 8 metrave, ‘Big John’ është mostra më e madhe Triceratops e gjetur ndonjëherë”, deklaruan ankuesit.