Vendet evropiane mandatojnë maska ​​të gradës mjekësore mbi mbulesat e fytyrës me rroba shtëpie

Duke u përballur me variante të reja, më të transmetueshme të koronavirusit dhe një rritje të dimrit të infeksioneve, një numër vendesh evropiane kanë filluar të bëjnë maska ​​të fytyrës të gradës mjekësore të detyrueshme me shpresën se ato mund të ngadalësojnë përhapjen e sëmundjes.

Qeveria franceze tani ka mandatuar që qytetarët të mbajnë maska ​​FFP1 kirurgjikale me një përdorim, aparate për mbrojtjen e frymëmarrjes më mbrojtëse FFP2 ose maska ​​pëlhure që plotësojnë të njëjtat specifikime të "Kategorisë 1" - duke bllokuar më shumë se 90% të grimcave - në të gjitha vendet publike.

Ky pason nga një vendim nga qeveria gjermane të martën që kërkon që të gjithë njerëzit të mbajnë maska ​​ose FFP1 ose FFP2 gjatë transportit publik, në vendet e punës dhe në dyqane.

Masa erdhi pasi shteti gjerman i Bavarisë futi një masë edhe më të rreptë: Zbatimi i frymëmarrjeve të gradës kirurgjikale N95, të cilat filtrojnë 95% të grimcave të ajrit, në dyqane dhe në transportin publik.

Austria do të prezantojë mandatin e saj FFP2 në transportin publik dhe në dyqane nga 25 janar.

Kancelarja gjermane Angela Merkel përmendi përhapjen e varianteve të reja të koronavirusit, të cilat u zbuluan së pari në Mbretërinë e Bashkuar, Afrikën e Jugut dhe Brazil, si arsye për kërkesat më të rrepta. "Unë i nxis njerëzit ta marrin këtë seriozisht. Përndryshe është e vështirë të parandalosh një valë të tretë," u tha Merkel gazetarëve të enjten në Berlin.

 

 

 

 

Etiketim

lajmi