Shqipëria mirëpret bashkëpunimin për të çuar më tej kauzën e paqes në botë

Shqipëria mirëpret bashkëpunimin me të gjitha vendet partnere për të çuar më tej kauzën e paqes në botë, deklaroi të martën ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhacka. Ajo u shpreh krenare për përkushtimin e vendit të saj ndaj multilateralizmit dhe zgjidhjes paqësore të konflikteve. Ministrja e Punëve të Jashtme e lëshoi ​​këtë deklaratë pasi mori pjesë në Sesionin e 76-të të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, në Nju Jork, ku edhe Presidenti i Shteteve të Bashkuara Joe Biden mbajti fjalimin e tij.

“Në Ditën Ndërkombëtare të Paqes Botërore, nisën në Nju Jork takimet e nivelit të lartë të Sesionit të 76-të të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së. Krenare për përkushtimin e Shqipërisë ndaj multilateralizmit dhe zgjidhjes paqësore të konflikteve. Mirëpresim bashkëpunim me të gjitha vendet partnere për të çuar më tej kauzën e paqes në botë”, theksoi ministrja Xhaçka në mediat sociale.

Shqipëria u votua për të qenë anëtare e përkohshme e Këshillit të Sigurimit në OKB për një mandat 2-vjeçar. Mandati fillon më 1 janar 2022. Ky lajm u vlerësua si një mundësi historike dhe arritje e diplomacies shqiptare.