“Reperi neo-nazist” austriak është mbajtur pas kërkimeve shumë të gjata

Autoritetet austriake kanë arrestuar një reper të njohur me emrin Z.Bond, për arsye për këngët e tij anti-Semite dhe raciste.

Policia në shtetin jugor të Carinthia ka thënë se armët,flamuri ushtarak i epokës naziste dhe objekte të tjera naziste janë sukestruar në shtëpinë e 36 vjeçarit pas një hetimi goxha të gjatë.

Këngët e Z.Bond thuhet se janë përdorur përgjatë një sulmi vdekjeprurës në Gjermani, ku këtu tregohet qartë se muzika është thelbësore për skenënë e neo-nazistëve dhe po ashtu si për rekrutimin  edhe për financimin.

"Ekstremizmi i ekstremit të djathtë merr shumë fytyra dhe forma ... dhe cilado formë që të marrë, lufta kundër tijë është përgjegjësia jonë historike”. Ka thënë Ministri i Brendshëm Karl Nehammer.

Etiketim

lajmi