Covid 19: Sipas shkencëtarëve britanikë pritet një variant tjetër më i rrezikshëm

Pothuajse një muaj në një bllokim të tretë mbarëkombëtar, pjesa më e madhe e Anglisë duket e zymtë, dyqanet janë mbyllur, rrugët janë shkretuar dhe trenat janë pothuajse bosh.

Varianti i virusit në Britaninë e Madhe, si të tjerët, ka pësuar ndryshime në të ashtuquajturën "proteina spike", pjesa e virusit që e ndihmon atë të pushtojë qelizat njerëzore. Shkencëtarët mendojnë se kjo mund të jetë arsyeja pse është më e transmetueshme sesa llojet e mëparshme dhe gjithashtu shkakton probleme për vaksinën, pasi ata zhvillohen aktualisht duke përdorur proteinë spike.

"Po flasim për variantin e Britanisë së Madhe, atë të Afrikës së Jugut dhe variantin e Brazilit. Variantet mund të jenë shfaqur diku tjetër por thjesht nuk e dimë. Mund të ketë edhe variante të tjera", deklaroi një nga shkencëtarët.

Shkencëtarët besojnë se ka të ngjarë që tashmë ekzistojnë variante të rrezikshme të përhapjes së virusit në vendet ku ata nuk do të jenë në gjendje t’i dallojnë.

"Këta individë të dëmtuar nga imuniteti janë shpërndarë nëpër botë. Pra, ka shumë të ngjarë që ka variante të pazbuluara".

Etiketim

Covid-19